Formation Skydiving

FS, Formation Skydiving, RW, Relative Work, muodostelmahyppy, kuviohyppy, flätsi ... Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Lajissa tehdään ennalta suunniteltuja muodostelmia vapaan pudotuksen aikana. Muodostelmat kootaan ottamalla kiinni toisten hyppääjien käsistä tai jaloista. Lentoasento on laskuvarjohyppäämisen perusasento, eli lennetään vatsallaan. Muodostelmien koko voi vaihdella kahdesta hyppääjästä useiden satojen hyppääjien kuvioihin.

FS on kaikkein suosituin laskuvarjourheilun lajeista sekä Suomessa että maailmanlaajuisesti. Se on myös osanottajamääriltään kaikkein suurin kilpailulaji.

Syitä suosioon on monia. Laji on helppo aloittaa, lajin perusteet opitaan jo hyppääjän peruskoulutuksen aikana, siinä pääsee nopeasti sille tasolle että voi kilpailla mielekkäästi, jokaisesta kerhosta löytyy lajin asiantuntemusta, ja joukkuelajina se on hyvin sosiaalinen. Kuitenkin laji tarjoaa haasteita vaikka koko elämän ajaksi.

Kilpailuissa joukkueen koko on määrätty. Virallisissa kisoissa on 4, 8 ja 16 hengen lajit.

Kilpailun joka kierrokselle arvotaan 5 tai 6 muodostelmaa siten, että joka kierroksella on eri muodostelmat ja yhtään muodostelmaa ei hypätä uudestaan. Yhdellä hypyllä tehdään sille kierroksella arvotut muodostelmat arvotussa järjestyksessä, ja sen jälkeen aletaan muodostelmien sarja uudestaan alusta. Jokaisesta oikein tehdystä muodostelmasta saa yhden pisteen. Parhaat joukkueet tekevät jopa yli 40 muodostelmaa 35 sekunnin aikana.

Lajissa kilpaillaan yleensä avoimessa sarjassa, mutta MM-tasolla on myös naisten sarja erikseen.

Theme: TheBuckmaker.com Wordpress Themes © 2019 Laskuvarjotoimikunta    Kaikki oikeudet pidätetään. Kirjaudu sisään muokataksesi sivustoa