Freeflying

Freeflyingissä kilpaillaan kolmen hengen joukkueilla. Kaksi joukkueen jäsentä tekee vapaan pudotuksen aikana erilaisia liikkeitä ja liikesarjoja, ja kolmas kuvaa suorituksen.

Lajissa pyritään tuomaan esille kaikkien joukkueen jäsenten mahdollisimman monipuolista lentotaitoa kaikissa ulottovuuksissa, ja kaikissa mahdollisissa asennoissa. Joukkueen jäsenten yhteispeli on erittäin tärkeää, koska nopeudet ja nopeuden vaihtelut ovat erittäin suuria, ja koko ajan pyritään pysymään lähellä toisiaan, ja myös ottamaan eri tavoilla kiinni toisesta hyppääjästä.

Kuvaaja on joukkueessa yhtä tärkeä jäsen kuin muutkin. Kuvaajan tavoitteena on pitää joukkue koko ajan ruudussa, ja näyttää jäsenet kulloinkin parhaasta mahdollisesta kuvakulmasta, edestä, sivulta, takaa, alta tai päältä. Ja koko ajan parhaalta mahdolliselta etäisyydeltä, sekä käyttäen tilaisuuden mukaan hyödyksi myös taustan, kuten pilvet, auringon ja alla leviävän maan pinnan. Kuvaajan osuus arvostellaan ja vaikuttaa lopputulokseen siinä kuin suorittajienkin.

Menestykseen kilpailuissa vaikuttaa erityisesti joukkueen jäsenten välinen hyvä yhteistyö, pysyminen lähekkäin ja samalla tasolla toisiinsa nähden, liikesarjojen vaikeus, ohjelman mielenkiintoisuus, jäsenten hyvä lentotaito ja kameratyö.

Lajissa hypätään 7 kierrosta, joista kierrokset 2 ja 5 ovat pakollisia kierroksia. Pakollisten kierrosten aikana joukkueen on suoritettava ennalta määrätyt liikesarjat, joiden järjestys arvotaan. Muut kierrokset ovat vapaita, eli niiden sisältö on täysin joukkueen itse päätettävissä.

Miehille ja naisille ei ole omia sarjojaan.

Vuodesta 2013 lajissa on SM-kisoissa myös aloittelijoille tarkoitettu Freeflying Intermediate -sarja, jossa hypyt ovat helpompia kuin avoimessa sarjassa.

Theme: TheBuckmaker.com Wordpress Themes © 2019 Laskuvarjotoimikunta    Kaikki oikeudet pidätetään. Kirjaudu sisään muokataksesi sivustoa