Freestyle

Freestylessä kilpaillaan kahden hengen joukkueilla. Toinen joukkueen jäsen tekee vapaan pudotuksen aikana erilaisia liikkeitä ja liikesarjoja, ja toinen joukkueen jäsen kuvaa suoritusta.

Lajia sanotaan usein ilmojen baletiksi, koska se on parhaimmillaan erittäin kaunista katsottavaa. Muita vertailukohtia voisi olla taitoluistelu tai voimistelu. Suorituksen aikana voidaan tehdä kaikenlaisia voltteja, kierteitä, piruetteja ym. muista lajeista tuttuja liikkeitä. Oman lisänsä lajiin tuo vapaa pudotus, joka vapauttaa maan pinnan rajoituksista, ja antaa mahdollisuuden liikkua todella aidosti kolmessa ulottuvuudessa. Toisaalta voimakas ilmavirta, ja suuret yhtäkkiset putoamisnopeuden vaihtelut lisäävät huomattavasti lajin vaikeutta.

Kuvaaja on joukkueessa yhtä tärkeä jäsen kuin liikkeitä suorittava hyppääjä. Kuvaajan tavoitteena on pitää joukkuetoveri koko ajan ruudussa, ja näyttää hänet kulloinkin parhaasta mahdollisesta kuvakulmasta, edestä, sivulta, takaa, alta tai päältä. Ja koko ajan parhaalta mahdolliselta etäisyydeltä, sekä käyttäen tilaisuuden mukaan hyödyksi myös taustan, kuten pilvet, auringon ja alla leviävän maan pinnan. Kuvaajan osuus arvostellaan ja vaikuttaa lopputulokseen siinä kuin suorittajankin.

Menestykseen kilpailuissa vaikuttaa liikkeiden ja liikesarjojen vaikeus, ohjelman sommittelu ja suorittaminen, taiteellinen vaikutelma, kameratyö ja joukkueen jäsenten välinen hyvä yhteistyö.

Lajissa hypätään 7 kierrosta, joista kierrokset 2 ja 5 ovat pakollisia kierroksia. Pakollisten kierrosten aikana joukkueen on suoritettava ennalta määrätyt liikesarjat, joiden järjestys arvotaan. Muut kierrokset ovat vapaita, eli niiden sisältö on täysin joukkueen itse päätettävissä.

Freestylessä hypätään 2009 alkaen vain yhdessä sarjassa, kun aikaisemmin oli miesten ja naisten sarja erikseen. Joukkueessa saattoi silti olla yksi kumpaakin sukupuolta, sarja määräytyi sillä perusteella, kumpaa sukupuolta esiintyjä edustaa.

Theme: TheBuckmaker.com Wordpress Themes © 2019 Laskuvarjotoimikunta    Kaikki oikeudet pidätetään. Kirjaudu sisään muokataksesi sivustoa