Skysurf

Skysurfingissa hyppääjällä on jalkoihinsa kiinnitettynä lumilaudan tyyppinen lauta, jonka avulla lennetään taivaalla, ja tehdään erilaisia liikkeitä. Joukkueeseen kuuluu kaksi henkeä, joista toisella on Skysurf-lauta, ja toinen kuvaa suorituksen.

Sen lisäksi että jaloissa oleva lauta muistuttaa lumilautaa, lajeilla on muitakin yhteisiä piirteiä. Suorituksen aikana voidaan tehdä kaikenlaisia voltteja, kierteitä, piruetteja ym.  liikkeitä. Ennen kaikkea erona on kuitenkin vapaa pudotus, joka vapauttaa maan pinnan rajoituksista, ja antaa mahdollisuuden liikkua todella aidosti kolmessa ulottuvuudessa. Jaloissa kiinni oleva lauta voimistaa ilmavirran vaikutusta, joten Skysurffaajan liikkeet voivat olla äärimmäisen nopeita ja rajuja, mikä näkyy todella hyvin vaikkapa pirueteissa. Lajin vaikeus piileekin juuri laudan hallitsemisessa. Laskuvarjourheilun puolella Freestyle on lähimpänä Skysurfingia, ja ne arvostellaankin kilpailuissa samojen sääntöjen pohjalta.

Kuvaaja on joukkueessa yhtä tärkeä jäsen kuin liikkeitä suorittava hyppääjä. Kuvaajan tavoitteena on pitää joukkuetoveri koko ajan ruudussa, ja näyttää hänet kulloinkin parhaasta mahdollisesta kuvakulmasta, edestä, sivulta, takaa, alta tai päältä. Ja koko ajan parhaalta mahdolliselta etäisyydeltä, sekä käyttäen tilaisuuden mukaan hyödyksi myös taustan, kuten pilvet, auringon ja alla leviävän maan pinnan. Kuvaajan osuus arvostellaan ja vaikuttaa lopputulokseen siinä kuin suorittajankin.

Menestykseen kilpailuissa vaikuttaa liikkeiden ja liikesarjojen vaikeus, ohjelman sommittelu ja suorittaminen, taiteellinen vaikutelma, kameratyö ja joukkueen jäsenten välinen hyvä yhteistyö.

Lajissa hypätään 7 kierrosta, joista kierrokset 2 ja 5 ovat pakollisia kierroksia. Pakollisten kierrosten aikana joukkueen on suoritettava ennalta määrätyt liikesarjat, joiden järjestys arvotaan. Muut kierrokset ovat vapaita, eli niiden sisältö on täysin joukkueen itse päätettävissä.

Skysurfingissa on miesten ja naisten sarjat. Joukkueessa voi silti olla yksi kumpaakin sukupuolta, sarja määräytyy sillä perusteella, kumpaa sukupuolta esiintyjä edustaa.

Vuodesta 2009 eteenpäin lajissa ei enää ole virallisia kilpailuja. Päätös tehtiin osallistujien vähyyden takia.

Theme: TheBuckmaker.com Wordpress Themes © 2019 Laskuvarjotoimikunta    Kaikki oikeudet pidätetään. Kirjaudu sisään muokataksesi sivustoa