Tunnelikisat

Laskuvarjohypyn eri lajien kilpailuja järjestetään nykyään myös tuulitunneleissa. Kyseessä ei varsinaisesti ole oma kilpailulaji, vaan eri vapaapudotuslajien kilpailuja on sovitettu pidettäväksi tuulitunnelissa.

Laskuvarjourheilijoiden käyttöön sopivia pystysuoria tuulitunneleita on viime vuosina tullut useita myös Eurooppaan, ja varsinkin menestystä tavoittelevat kilpailijat ja joukkueet ovat jo pitkään käyneet harjoittelemassa tuulitunneleissa. Nykyisin niiden käyttö on yleistä vaikka ei olisi tarkoituskaan kilpailla, koska se on erittäin hyvä harjoittelutapa kaikkeen vapaapudotukseen, ja kustannukset ovat aika kohtuulliset.

2000-luvun puolesta välistä saakka on tuulitunneleissa järjestetty myös kilpailuja. Lajeina on ollut ainakin FS ja AE.

FAI tutkii mahdollisuuksia järjestää tulevaisuudessa virallisia tuulitunnelikilpailuja. Tuulitunneli on ympäristönä niin erilainen avoimeen taivaaseen verrattuna, että tunnelissa pidettävä kilpailu ei voi korvata laskuvarjohyppykilpailua. Ehkä siitä kuitenkin muodostuu uusi virallinen kilpailumuoto, joka sopii hyvin laskuvarjourheilun harrastajille.

Theme: TheBuckmaker.com Wordpress Themes © 2019 Laskuvarjotoimikunta    Kaikki oikeudet pidätetään. Kirjaudu sisään muokataksesi sivustoa