Vertical Formation Skydiving

VFS eli Vertical Formation Skydiving, toiselta nimeltään VRW eli Vertical Relative Work on laskuvarjourheilun uusimpia lajeja . Se on saanut alkunsa 2000-luvun alkupuolella Yhdysvalloissa. Vuoden 2008 alussa IPC otti lajin ohjelmaansa osana FS-lajiryhmää.

Laji on yhdistelmä kuviohypystä (FS) ja Freeflyingista. Samoin kuin kuviohypyssä, joukkue koostuu neljästä hyppääjästä ja kuvaajasta, jotka tekevät ennalta määrättyjä kuvioita hypyn aikana. Tavoitteena on saada aikaan mahdollisimman monta kuviota 35 sekunnin aikana. Yhdestä oikein suoritetusta kuviosta saa yhden pisteen.

Freeflyingia laji muistuttaa siinä, että FS:stä poiketen liikutaan kaikissa mahdollisissa lentoasennoissa . Riippuen tehtävästä kuviosta lennetään joko pää alaspäin, normaalissa pystyasennossa pää ylöspäin, istuvassa asennossa, vatsallaan tai erilaisina yhdistelminä ja välimuotoina näistä kaikista.

Laji vaatii paljon hyppykokemusta ja harjoittelua kaikilta joukkeen jäseniltä, kuvaaja mukaanlukien, ennen kuin se alkaa sujua kunnolla. On mielenkiintoista seurata, saavuttaako laji suosiota tulevaisuudessa.

Suomessa lajia hypättiin ensimmäistä kertaa loppukesällä 2006, jolloin ryhmä freeflying-hyppääjiä keräsi joukkueen ja osallistui Malmilla Helsingissä hypäten kilpailuun, jonka muut joukkueet hyppäsivät eri paikoissa Yhdysvalloissa. Joukkueiden tulokset lähetettiin sähköpostilla kilpailun järjestäjälle. Tulosluettelossa joukkue oli odotetusti loppupäässä, mutta lajin pää saatiin kuitenkin Suomessa avattua.

Vuodesta 2013 alkaen laji on myös SM-kisoissa virallisena kilpailulajina.

Theme: TheBuckmaker.com Wordpress Themes © 2019 Laskuvarjotoimikunta    Kaikki oikeudet pidätetään. Kirjaudu sisään muokataksesi sivustoa