Valmennus

Laskuvarjourheilussa menestyminen vaatii yleensä, aivan samoin kuin muissakin urheilulajeissa, ammattitaitoista ja pätevää valmennusta. Urheilu-uran alkuvaiheessa asiantuntevaa ohjausta saa yleensä omastakin kerhosta, mutta pitemmälle kehityttäessä oppia joudutaan usein hakemaan muista kerhoista, ja jopa ulkomailta.

Suomessa ammattitaitoista valmennusta saattaa saada jopa lähes ilmaiseksi, "kahvi ja pulla -palkalla", mutta ainakin ulkomailta apua haettaessa siitä pitää maksaa selvää rahaa. Kuitenkin on havaittu, että pätevä valmentaja auttaa urheilijaa tai joukkuetta niin paljon, että lähes kaikki ovat jälkeenpäin arvioineet, että valmennukseen kannatti sijoittaa.

Valmentajan käyttö jopa aivan hyppyuran alkuvaiheissa, ja jopa vaikka ei olisi tarkoituskaan harrastaa lajia kilpailumielessä, on usein todettu hyödylliseksi. Turhat virheet karsiutuvat nopeasti pois, ja kehittyminen hyppääjänä on monin verroin nopeampaa kuin omin päin kaverien opastuksella harjoiteltaessa. Valmentajan avulla pääsee nauttimaan ns. "hyvistä hypyistä" paljon nopeammin kuin ilman.

Hyvän valmentajan löytäminen on paljolti kiinni urheilijoiden ja joukkueiden omasta aktiivisuudesta. Kannattaa kysellä kavereilta, ja netistä laskuvarjourheilun keskustelupalstoilta. Seuraavasta linkistä löytää pätevien suomalaisten valmentajien yhteystietoja.

http://www.ilmailuliitto.fi/fi/lajit/laskuvarjourheilu/koulutus_ja_turvallisuus/kouluttajaluettelo

Suomessa ja maailmalla järjestetään useita erilaisia hyppytapahtumia ja leirejä, joihin paikalle on järjestetty päteviä valmentajia eri lajeihin. Tällaisiin tapahtumiin osallistuminen on hyvä tapa saada kunnollista ohjausta, vaikka niissä valmentajalla ei yleensä olekaan paljoa aikaa keskittyä yhteen yksittäiseen hyppääjään tai joukkueeseen.

Theme: TheBuckmaker.com Wordpress Themes © 2019 Laskuvarjotoimikunta    Kaikki oikeudet pidätetään. Kirjaudu sisään muokataksesi sivustoa