Turvallisuustiedote

Lähettänyt MarkusLintuala ajankohtana kesäkuuta 2, 2014

Laskuvarjotoimikunnan Koulutus- ja turvallisuuskomitea on julkaissut Turvallisuustiedotteen, jonka pääkohdat koskevat NOVA/PL-HM uusimista, Liitopukuhyppäämistä sekä Pokan vanhimman vaatimuksia. Nämä astuvat voimaan heti ja näitä tulee noudattaa 20.4.2014 julkaistujen toiminnallisten ohjeiden ja kelpoisuusvaatimusten ohessa.

Turvallisuustiedotteen sisältö on seuraava:

Julkaisuvapaa: Heti
Voimassa: Heti

Koulutus- ja turvallisuuskomitea julkaisi uudet ja päivitetyt toiminnalliset ohjeet 20.4.2014. Ohjeissa on ollut tulkinnanvaraisuuksia ja esille tulleita asioita on selvennetty tällä turvallisuustiedotteella. Tästä eteenpäin Suomen Ilmailuliiton organisaatioiden tulee noudattaa voimassaolevien toiminnallisten ohjeiden lisäksi tätä turvallisuustiedotetta.

       1.  NOVA/PL-HM kelpoisuuden uusinta (kohta: kurssin pitäminen)

  • Uusiakseen kelpoisuutensa hyppymestarin tulee olla toiminut kouluttajana teoria- ja käytännön harjoituksissa ainakin yhdellä alkeiskurssilla vuosittain.

      2. Liitopukuhyppääminen

  • Liitopuvun käyttö edellyttää D-lisenssiä. Myös A-, B- tai C-lisenssihyppääjä voi käyttää liitopukua, mikäli hänellä on SIL:n nimeämän tai valmistajan hyväksymän liitopukukouluttajan antama koulutustodistus. Liitopuvulla hypättäessä on noudatettava liitopukuvalmistajan asettamia pukukohtaisia kokemussuosituksia.

      3. Pokanvanhin

  • Oppilaita pudottavan hyppymestarin tai vapaapudotuskouluttajan ei tarvitse olla pokanvanhimpana, mikäli koneessa on muita lisenssihyppääjiä (A-, B-, C- tai D-lisenssi).

Theme: TheBuckmaker.com Wordpress Themes © 2019 Laskuvarjotoimikunta    Kaikki oikeudet pidätetään. Kirjaudu sisään muokataksesi sivustoa